torsdag 1 december 2011

Decemberkampanj till förmån för Rädda Barnen

Fotograf: Pernilla Norström

Varmt tack till alla kunder som genom att handla i butiken har varit med och bidragit till SOS Barnbyars katastroffond! Detta har under hösten resulterat i tre månatliga gåvor på totalt några hundra kronor.

Under december och en bit in i januari kommer 5 % av butiksintäkterna att skänkas till Rädda Barnens arbete för alla barns rätt till utbildning.

Nedanstående information är hämtad från Rädda Barnens hemsida:

" 72 miljoner barn går inte i skolan. Mer än hälften av dem lever i områden som drabbats av krig och konflikter. Utbildning handlar om så mycket mer än att kunna läsa, skriva och räkna. Det är grunden i varje demokratiskt samhälle och avgörande för ett lands stabilitet och utveckling.

Faktum är att inget land har lyckats bygga upp varaktig ekonomisk tillväxt utan ett system där så gott som alla barn får gå i skolan. Bristen på utbildning gör att många unga hamnar i arbetslöshet, fattigdom och kriminalitet och att de rekryteras som soldater. Risken är också betydligt högre att deras egna barn ska drabbas av fattigdom.

Den onda cirkeln måste brytas och därför är utbildning något av det Rädda Barnen satsar mest på. Vi arbetar för att alla barn ska få gå i skolan och för att förbättra kvaliteten på utbildningen, på en mängd olika sätt. Vi restaurerar skolor och delar ut undervisningsmaterial. Många lärare tror att undervisning bäst bedrivs med våld och straff, därför är en viktig del i arbetet också att utbilda dem om barns rättigheter och lära ut positiva undervisningsmetoder. "

På hemsidan finns det även möjlighet att stödja Rädda Barnen på andra sätt, t.e.x. genom att ge bort ett gåvobevis. Garanterat en uppskattad julklapp!

0 kommentarer:

Lämna en kommentar

Helhjärtat: Decemberkampanj till förmån för Rädda Barnen