fredag 3 juni 2011

Stöd till välgörenhet


En viktig nyhet är att Helhjärtat från och med nyöppningen löpande kommer att skänka en del av försäljningsintäkterna till olika välgörande ändamål. Tanken på detta väcktes när jag bestämde mig för att på nytt starta butiken och kände en önskan om att Helhjärtat, utöver vackra materiella ting, ska förmedla hopp, glädje och bidra till bättre förutsättningar inom viktiga områden som bl.a. hälsa, miljö och forskning. Jag hoppas att detta är något som även kommer att kännas meningsfullt för er kunder.

Från och med att butiken öppnar igen kommer alltid en del av varje kunds köpesumma att tillfalla olika utvalda stödprojekt. Dessa kommer att variera från period till period och de kommer att presenteras både i butiken och mer ingående här på bloggen.


 Barncancerfonden först ut


Som första projekt kommer Helhjärtat att stödja Barncancerfonden. Fram till den 31 augusti kommer 5 % av din köpesumma i butiken oavkortat att gå till deras oerhört viktiga arbete med att förebygga och bekämpa cancersjukdomar hos barn och att arbeta för en bättre vård- och livssituation för cancerdrabbade barn och deras familjer.

I Sverige insjuknar varje år cirka 300 barn upp till 18 år i cancer. För 40 år sedan överlevde högst ett av fyra barn. I dag överlever tre fjärdedelar av barnen tack vare forskning som har bidragit till utvecklade vård- och behandlingsmetoder. Men denna positiva utveckling ställer också krav på specialistvård och stora resurser. Behovet av klinisk forskning och utveckling av vård, behandling och dess biverkningar är fortsatt stort. Dessutom är orsakerna till cancer hos barn fortfarande i det närmaste okända. För att utröna detta krävs grundforskning.

De finansiella gåvor som Barncancerfonden får används till forskningsanslag, utbildning, administration, information, insamling och till att driva Almers Hus, en rekreationsanlägg-
ning i Varberg för cancersjuka barn och deras familjer.

Informationen ovan är hämtad från Barncancerfondens hemsida, där ni också  kan läsa mycket mer om deras arbete och verksamhet.

0 kommentarer:

Lämna en kommentar

Helhjärtat: Stöd till välgörenhet